Menu Close

Van een festival over een escape room tot een schaaktornooi… de leerlingen van onze campus hebben alles uit de kast gehaald voor Rode Neuzen Dag. Met tientallen acties slaagden ze erin om maar liefst 4.647 euro in te zamelen.

We vinden het enorm belangrijk dat elke leerling zich goed voelt op school. Daarom zette de hele school mee haar schouders onder Rode Neuzen Dag.
“Het startschot werd begin dit schooljaar gegeven tijdens Atheneum Beats, ons eigen schoolfestival.  De verkoop van o.a. antipestbandjes bracht zo’n slordige 500 euro op. In de daaropvolgende weken ging elke klas uit ASO, TSO en BSO, samen met de klastitularis, brainstormen om geld in te zamelen.  Dat leidde tot heel wat leuke acties. De ene klas bedacht een ‘Rode Neuzen’-tombola, de andere organiseerde een escape room. Schoonheidsverzorgingen voor het  goede doel, wandeltochten, appelverkoop, een schaaktornooi,… Al deze initiatieven resulteerden in een mooi eindbedrag van maar liefst 4.647,47 euro.
Met de opbrengt van Rode Neuzen wil onze campus nog meer inzetten op het fysiek, mentaal en sociaal welbevinden van jongeren op school.
Op school heerst er een constante drukte en er is momenteel geen plék waar men even alleen kan zijn.  We merken dat er vaker jongeren zijn die zich op bepaalde momenten verloren, opgejaagd, onrustig, verdrietig,… voelen. Daarom willen we een soort caravan-pipowagen aankopen die dienst doet als relaxruimte / time-out ruimte / stille ruimte, met een zithoek met kussens, schrijfhoek, planten en aangepaste verlichting en muziek. Bedoeling is dat leerlingen er hun batterijen kunnen opladen of andersom tot rust komen als men over zijn toeren geraakt. In een later stadium willen we ook partners aantrekken om op een aantal vaste tijdstippen een ‘spreekuur’ te houden, zodat het een plek is waar men terecht kan met vragen en zorgen.