Menu Close

GWP naar zee

Van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 2019 zijn we met 44 leerlingen uit het 4e jaar BSO/TSO/ASO met de bus naar zee getrokken. Het programma was heel gevarieerd: van leerzaam over sportief tot zelfs kunstig en lekker.

’s Maandag maakten de leerlingen kennis met ‘de zee’: in Oostende aan vuurtoren Lange Nelle kwamen we allerlei nieuwtjes te weten over het doel van een vuurtoren, de vissen in de Noordzee, de bestanddelen van een reddingspakket in een boot en zelfs morsetekens. In de namiddag kwam de kunst aan bod met een fotozoektocht doorheen Oostende stad en langs de dijk. Het zonnetje en de prachtige blauwe lucht deden ons natuurlijk allemaal deugd en zorgden voor een opperbest humeur.                                                                                                        In de late namiddag trokken we dan naar onze ’thuishaven’ voor de volgende dagen: hotel Sandeshoved in Nieuwpoort. Een pico bello hotel op de dijk met zicht op zee, mooie en ruime kamers met badkamer en zelfs een keukentje.   Nadat we ons snel wat opgefrist hadden en gegeten, hebben we nog een wandeling gemaakt op de pier om er te genieten van een mooie zonsondergang.

Op dinsdag maakten we de overtocht met de boot van Calais naar Dover en gingen we het mooie en lieflijke stadje ‘Canterbury’ bezoeken.  De leerlingen konden hier het moderne aspect met de vele winkeltjes waarderen in het mooie decor van een gezellig, middeleeuws stadje. Engelse souvenirtjes en typische Engelse gerechtjes ontbraken zeker niet op het menu. Het was een lange dag en bij de terugkomst in hotel Sandeshoved werden we nog getrakteerd op een lekkere spaghetti bolognese.

Woensdag 1 mei, de dag van de arbeid, bleven we in Nieuwpoort en hebben we onze leerlingen wat laten ‘werken’: we begonnen met een fikse wandeling langs de vaargeul tot aan het natuurgebied waar we zelfs een zeehond hebben gespot. Daarna was het tijd om het groepsgevoel nog wat aan te sterken met actieve strandspelletjes. En aan de inzet van de leerlingen te zien was dat een voltreffer.  In de namiddag was er vrije tijd om op eigen houtje Nieuwpoort verder te ontdekken, op de strand, in de winkelstraat, enz…

Donderdag was dan weer een leerrijke dag met eerst een bezoek aan het bedrijf van Jules Depoortere, bekend om zijn overheerlijke koekjes. Na de uitleg en een film mocht de proeverij natuurlijk niet ontbreken. En of dat smaakte!             Daarna was het tijd om wat meer te leren over de oorlogsgeschiedenis van de Westhoek. Velen waren onder de indruk van de begraafplaats Tyne Cod in Passendaele. Vervolgens toonde het museum In Flanders Fields in Ieper ons op een interactieve manier alles over de Eerste Wereldoorlog.  We eindigden onze wandeling aan de Menenpoort, zeker een hoogtepunt op deze mooie dag.

En dan ging het terug richting Sint-Truiden. Chauffeur Marc van busmaatschappij De Zigeuner die ons tijdens deze vierdaagse reis overal veilig naartoe bracht, zorgde dat we op het afgesproken uur terug thuis waren. Iedereen voelde zich moe maar voldaan. We hebben een mooie GWP aan zee gehad!

Klaar om jouw Talent te ontdekken?