Schoonheidsverzorging

Voor leerlingen met oog voor detail en gevoel voor schoonheid

Hou jij van schoonheid en droom je van een carrière als schoonheidsspecialist(e)? Dan is de opleiding schoonheidsverzorging, ook wel bio-esthetiek genoemd, echt iets voor jou.

Zowel op theoretisch als op praktisch vlak krijg je in de tweede graad een degelijke basisvorming.  In de lessen Schoonheidsverzorging leer je alles over huidreiniging- en analyse, wenkbrauw-epilatie, basistechnieken in de massage en maak je ook kennis met de verschillende maquillagetechnieken.  Ook de wereld van de handverzorging verken je uitgebreid: je leert een handonderzoek uitvoeren, nagellakken aanbrengen, ingescheurde nagels herstellen,…

De focus verschuift in de derde graad sterk naar het zelfstandig leren uitvoeren van een schoonheidsverzorging: je wordt een echte professional in het uitvoeren van zowel handverzorging, gelaatsverzorging, massagetechnieken als maquillage.

Je volgt de nieuwste verzorgingstechnieken voor gelaat en lichaam op de voet in het specialisatiejaar Esthetische Lichaamsverzorging.  Ook health-en welnesskuren en de nagelstudio behoren tot het lessenpakket.  1 dag per week volg je stage in een schoonheidssalon of welnesscentrum.

 

Tweede graad Bio-Esthetiek (3e en 4e jaar)

Wat leer je in de lessen Bio-Esthetiek? 

Derde graad Schoonheidsverzorging (5e en 6e jaar)

Wat leer je in de lessen schoonheidsverzorging? 

7de specialisatiejaar esthetische lichaamsverzorging

Toekomstmogelijkheden

Klaar om jouw Talent te ontdekken?