Sociale & technische wetenschappen

Mens en samenleving staan centraal

Ben je sociaal voelend en wil je graag kritisch leren nadenken over kwaliteitsvol (samen)leven, dan is deze studierichting jou op het lijf geschreven. Je verkent de wisselwerking tussen mens, voeding en milieu en je eigen positie daarin.  Alle inzichten worden onderbouwd door zowel de natuurwetenschappen als de sociale wetenschappen

Het poolvak Huishoudkunde focust o.a. op een wetenschappelijk onderbouwde benadering van gezonde voeding, de basisprincipes van dieetleer en de samenstelling en bereiding van evenwichtige menu’s. 

Tijdens Opvoedkunde observeer en analyseer je de gedragingen van de mens en bestudeer je identiteit en diversiteit in al zijn facetten.  Leerprocessen, communicatieprincipes en gesprekstechnieken en conflicthantering komen ruim aan bod.

Een brede taalkundige, wetenschappelijke en praktische basis garanderen dat je met een diploma Sociale en Technische Wetenschappen vlot kan doorstromen naar het hoger onderwijs.

 

Tweede graad (3e en 4e jaar)

Wat leer je tijdens de lessen huishoudkunde? 

Wat leer je tijdens de lessen opvoedkunde? 

Derde graad (5e en 6e jaar)

Wat leer je tijdens de lessen huishoudkunde? 

Wat leer je tijdens de lessen opvoedkunde? 

Toekomstmogelijkheden

De studierichting sociale en technische wetenschappen TSO in de derde graad leidt je niet op tot een specifiek beroep. Je hebt een brede taalkundige, wetenschappelijke en praktische basis zodat je vlot kan doorstromen naar het hoger onderwijs.

Enkele suggesties:

Klaar om jouw Talent te ontdekken?