Menu Close

Schooljaar 2021 - 2022

Studieaanbod & inschrijvingen

Ga samen met ons op zoek naar de studierichting die het best bij jouw talenten past.

Wil je graag de sfeer van campus Speelhof komen opsnuiven en meer te weten komen over ons studieaanbod en onze werking? Dan ben je van harte welkom op onze infoavond op donderdag 5 mei van 19u. tot 21.30u.

 

Kom je liever op een ander moment? Dan kan je een afspraak maken voor een persoonlijke rondleiding op woensdagnamiddag. Gelieve hiervoor telefonisch een afspraak vast te leggen via 011/68 43 47.

Algemene voorstelling van onze campus

Info over de dagelijkse werking

Doorstroomfinaliteit (ASO)

Latijn

Latijn biedt je een algemene theoretische vorming. De studie van deze taal leent zich er uitstekend toe om het logisch en probleemoplossend redeneren te trainen. Je kan Latijn combineren met wiskunde, wetenschappen of moderne talen.

> Ontdek het lessenpakket

Economie

Deze veelzijdige studierichting biedt je een algemene theoretische vorming en stoomt je klaar voor hoger onderwijs. Het hoofdvak Economie brengt je rechtstreeks in contact met belangrijke aspecten van de maatschappelijke realiteit: het bedrijfsleven en het bedrijfsbeleid. Je kan economie combineren met wiskunde en moderne talen.

> Ontdek het lessenpakket

Weten-
schappen

Deze studierichting biedt een algemene vorming, gecombineerd met extra uitdieping voor zowel wiskunde als de wetenschappelijke vakken.

> Ontdek het lessenpakket

Humane Weten-
schappen

Deze studierichting biedt een algemene en theoretische vorming met een uitdieping van de poolvakken Gedragswetenschappen en Cultuurwetenschappen.

> Ontdek het lessenpakket

Arbeidsmarktgerichte finaliteit (BSO)

Haarzorg

De geknipte studierichting voor handige creatievelingen!

> Ontdek het lessenpakket

Kantoor /
Verkoop

Kantoor
Een veelzijdige opleiding voor punctuele en zelfstandige werkers. Werk jij graag met een PC en hou je van administratieve taken? Ben je een nauwkeurige en ordelijke plantrekker? Dan is deze studierichting beslist iets voor jou!
> Ontdek het lessenpakket

Verkoop
Ben je commercieel ingesteld, werk je graag als verko(o)p(st)er en verkies je praktijk boven theorie? Dan is Verkoop de geknipte studierichting voor jou.
> Ontdek het lessenpakket

Voeding /
Verzorging

Als zorg dragen voor anderen jou in het bloed zit. Ben je sociaal ingesteld en werk je graag met baby’s, peuters, gehandicapten, bejaarden …? Dan is deze studierichting jou op het lijf geschreven. 

> Ontdek het lessenpakket

Elektrische installaties

Een geladen studierichting met toekomstperspectief.

> Ontdek het lessenpakket

Basis- mechanica

Voor handige leerlingen met technisch vernuft.

> Ontdek het lessenpakket

Dubbele finaliteit (TSO)

Bio-
esthetiek /

schoonheids- verzorging

Voor leerlingen met oog voor detail en gevoel voor schoonheid.

> Ontdek het lessenpakket

Handel / boekhouden-
informatica

Een veelzijdige voorbereiding op een carrière in de bedrijfswereld. Een goed uitgebalanceerd lesurenpakket zorgt voor een optimale voorbereiding op latere studies.

> Ontdek het lessenpakket

Elektro-
technieken

Een geladen en uitdagende studierichting voor technisch talent.

> Ontdek het lessenpakket

Sociale en technische wetenschappen

Ben je sociaal voelend en wil je graag kritisch leren nadenken over kwaliteitsvol (samen)leven, dan is deze studierichting jou op het lijf geschreven. Je verkent de wisselwerking tussen mens, voeding en milieu en je eigen positie daarin. Alle inzichten worden onderbouwd door zowel de natuurwetenschappen als de sociale wetenschappen

> Ontdek het lessenpakket

Industriële wetenschappen

Ben je bereid om wiskunde en wetenschappen met enthousiasme en werklust aan te pakken? Dan is Industriële Wetenschappen de geknipte studierichting voor jou! Industriële wetenschappen stoomt je klaar voor zowel een professionele als een academische bachelor.

> Ontdek het lessenpakket 

7de specialisatiejaar (arbeidsmarktgerichte finaliteit)

Duaal (Lasser-monteerder of installateur gebouwenautomatisering)

Verdiep je verder in de nieuwste lastechnieken en krijg de toepassingen ervan volledig onder de knie. 

> Ontdek het lessenpakket

 

Duaal (Zorgkundige of kinderbegeleider)

Dit specialisatiejaar geeft je de kans om een diploma secundair onderwijs te behalen zodat je makkelijk(er) kan instappen in de arbeidswereld (je kan je bijvoorbeeld vestigen als onthaalmoeder …).

> Ontdek het lessenpakket

 

7+

Voorbereidend schakeljaar voor BSO-leerlingen met ambities om hoger onderwijs aan te vatten. De focus ligt volledig op theoretische vakken.

> Ontdek het lessenpakket

 

Klaar om jouw Talent te ontdekken?