Menu Close

3de jaar Elektrotechnieken

Iets voor jou?

Ben je geboeid door de technische wereld van draden, meters, motoren en kop-pelingen? Was je toen je klein was ook al graag bezig met uit elkaar halen van apparaten in de hoop te ontdekken hoe die dekselse mechanismen nu eigenlijk in elkaar zitten? Steek jij graag de handen uit mouwen én wil je de wetenschappe-lijke basis van technische realisaties bestuderen? Dan is de combinatie van theorie en praktijk die de studierichting Elektrotechnieken biedt beslist iets voor jou!

Jouw lessentabel?

3e jaar
Algemene vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 4
Engels 2
Frans 2
Toegepaste Informatica 1
Wiskunde 3
Natuurswetenschappen 1
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Burgerschap
Specifieke vorming Elektriciteit/ Fysica/ Mechanica/STEM/Elektrotechnieken 11
Update / Upgrade Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

Elektrotechnieken biedt behalve een ruime algemene vorming ook een uitgebreide kennismaking met de wereld van de industriële technologie.

Tijdens de lessen Elektriciteit bestudeer je de wetenschappelijke theorieën die schuilgaan achter technische realisaties (bvb. de grondbeginselen van gelijkstroom, (elektro)magnetisme, de principes arbeid en vermogen, wetten van elektriciteit …). Je gaat ook aan de slag met elektrische toepassingen. Je leert met de juiste materialen en gereedschappen elektrische apparatuur installeren, monte-ren en herstellen. ICT valt niet meer weg te denken in onze huidige samenleving dus ook ICT-toepassingen in de elektriciteit worden voor jou een koud kunstje!

Jouw toekomst?

In de derde graad kan je de studierichting Elektrotechnieken verderzetten. Je kan ook overschakelen naar een arbeidsmarktgerichte studierichting in het domein STEM: Elektrische Installaties of Lassen-Constructie.

De studierichting Elektrotechnieken heeft een dubbele finaliteit: je kan na het behalen van je diploma secundair onderwijs kiezen voor hogere studies (bvb. professionele bachelor elektriciteit of mechanica) of je kan meteen op de arbeidsmarkt terecht (bvb. als installateur-monteur; onderhoudstechnicus …).

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?