Menu Close

3de jaar Natuurwetenschappen

Iets voor jou?

Ben jij gepassioneerd door wiskunde en wetenschappen? Wil jij graag een antwoord op vragen als ‘Hoe ontstaat een bloedmaan’, ‘Wat zijn coronavirussen’ en ‘Waarom blijft een vliegtuig in de lucht’?

Heb je een nieuwsgierige en onderzoekende ingesteldheid? Zijn zelfstandig informatie analyseren, nauwkeurig werken en logisch redeneren jouw sterktes? Vanuit een fascinatie voor het universum en het leven ontdek je welke wetmatigheden en systemen hier achter schuilgaan. In de practica voer je wetenschappelijke experimenten uit en leer je hoe je de resultaten van je onderzoek moet rapporteren.

Jouw lessentabel?

3e jaar
Algemene vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 5
Engels 3
Frans 3
Toegepaste informatica 1
Wiskunde 4
Chemie 3
Fysica 2
Biologie 2
Geschiedenis 2
Aardrijkskunde 1
Burgerschap
Specifieke vorming Informaticawetenschappen 1
Duits (optie 1)
Wiskunde (optie 2)
Update / Upgrade Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

Tijdens de lessen Wiskunde ligt het accent op de ontwikkeling van het wiskundige denken. Het einddoel is zelfstandig een wiskundig denkproces kunnen opbouwen. De leerstof Wiskunde is in deze studierichting vrij abstract en wiskundige creativiteit en analytisch denkvermogen zijn een vereiste.

De wetenschapsvakken dagen je uit om dagelijkse fenomenen op een wetenschappelijke wijze te benaderen. In onze labo’s voer je experimenten uit en vind je via logisch redeneren het antwoord op wetenschappelijke vragen.

In het vierde jaar maak je een keuze voor extra Talen of extra Wiskunde. De optie talen betekent een kennismaking met een nieuwe taal: Duits. De optie Wiskunde geeft je de kans om nog meer wiskundig inzicht te verwerven en garandeert je een stevige basis voor een wiskundige richting in de derde graad.

Jouw toekomst?

Na de tweede graad kan je kiezen voor Wetenschappen-Wiskunde of Moderne Talen-Wetenschappen. De studierichting Natuurwetenschappen stoomt je klaar voor een wetenschappelijke opleiding in het hoger onderwijs, maar je kan ook nog een andere richting inslaan. Je kan werkelijk alle kanten uit!

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?