Menu Close

3de jaar Organisatie en logistiek

Iets voor jou?

Ben jij een ordelijke en nauwkeurige plantrekker? Werk je graag met de PC en hou je ervan om administratieve taken uit te voeren? Ben je sociaal aangelegd en knoop je zonder problemen een praatje aan met anderen? Steek je graag de handen uit de mouwen om een magazijnomgeving netjes en ordelijk te organise-ren? Wil je graag leren werken een intern transportmiddel zoals een heftruck of transpallet? Droom je van een job in de administratieve, commerciële of logistieke wereld? Dan is de studierichting Organisatie & Logistiek iets voor jou!

Jouw lessentabel?

3e jaar
Algemene vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands 1
Frans 2
PAV A/B* 8
Engels 1
Specifieke vorming Engels 2
Frans 2
Toegepaste Economie/Verkoop 10
Toegepaste Informatica 4
34

* De vakken PAV A en PAV B worden projectmatig aangeboden. PAV A: Toegepaste informatica, wiskunde, natuurwetenschappen en aardrijkskunde PAB B: Nederlands, burgerschap, geschiedenis, artistieke expressie

Accenten?

Deze studierichting is erg praktijkgericht. De focus ligt op het verwerven van communicatieve en administratieve vaardigheden en het leren uitvoeren van logistieke taken.

Correct taalgebruik is belangrijk in de bedrijfswereld. Je leert je helder uitdrukken in het Nederlands, Engels en in het Frans. Tijdens de lessen Toegepaste Informatica

ontdek je hoe je gegevens digitaal verwerkt en vormgeeft. Administratieve vaardigheden (klasseren, postverwerking …) en ook logistieke vaardigheden (ontvangst en opslag van goederen …) oefen je tijdens de lessen Toegepaste Economie.

Jouw toekomst?

In de derde graad kan je kiezen voor de vervolgopleiding Logistiek of de ver-volgopleiding Onthaal, Organisatie en Sales.

De studierichting Logistiek stoomt je klaar om meteen aan de slag te gaan in een magazijn of logistiek bedrijf. In de studierichting Onthaal, Organisatie en Sales krijg je alle vaardigheden onder de knie die je als administratief medewerker of commercieel medewerker nodig hebt.

Je kan ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar. Tijdens stages, studiebezoeken en ook opdrachten in het virtuele kantoor op onze campus leer je de kneepjes van het vak.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?