Menu Close

5de jaar Taal en Communicatie

Iets voor jou?

Ben jij gebeten door taal? Heb jij een vlotte pen en kan jij zonder verpinken hel-der en overtuigend een boodschap overbrengen naar anderen? Ben je sociaal aangelegd en zit organiseren jou in het bloed?

Taal & Communicatie is de geknipte richting voor communicatieve en creatieve duizendpoten. Deze studierichting focust op de communicatieve vaardigheden die belangrijk zijn in onze diverse en razendsnel veranderende samenleving.

Jouw lessentabel?

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 5
Frans 4
Engels 4
Wiskunde 3
Natuurswetenschappen 1
Burgerschap/EFC
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Spaans 2
Duits 2
Public Relations 5
Module (keuzevakken)
Totaal 32

Accenten?

Je leert je helder, foutloos en vlot uitdrukken in maar liefst vijf (!) talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits én Spaans. Tijdens de lessen is er tijd en ruimte om je mondelinge vaardigheden uitgebreid te oefenen, maar je ook schriftelijk leer je foutloos en duidelijk communiceren in deze talen. Zo’n uitgebreide talenkennis is ongetwijfeld een pluspunt voor je latere carrière!

In de vakken Public Relations en Toegepaste Informatica leer je bewust en correct omgaan met een breed gamma van communicatiemiddelen en de alomtegenwoordige sociale media. Je verfijnt je communicatievaardigheden en past deze toe in verschillende contexten (sociaal, commercieel,…). Bovendien verdiep je je in grafische vormgeving en krijg je verschillende administratieve tools helemaal in de vingers. Je leert ook projecten, campagnes en evenementen op touw zetten.

Jouw toekomst?

In het hoger onderwijs kan je kiezen voor een graduaatsopleiding of een profes-sionele bacheloropleiding. Logische vervolgopleidingen zijn o.a.: Communicatie-management, Office Management, Journalistiek, Media & Entertainment Busi-ness, Human Resources, een lerarenopleiding,…

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?